Промислові холодильні шафи та їх особливості

Сучасне холодильне обладнання відрізняється високими технічними характеристиками та відмінною функціональністю. Багато пристроїв сміливо можна назвати універсальними, оскільки сфера їх використання досить широка. Яскравим прикладом такого оснащення є холодильна шафа, яка знайшла своє застосування як у місцях громадського харчування, так і в медичних та фармацевтичних установах.

Конструктивні особливості холодильних шаф

Промислове холодильне обладнання відрізняється від побутового як функціонально, так і конструктивно. Холодильники, які використовуються у ресторанах, кафе, лікарнях та інших місцях, мають продуману конструкцію. Зараз можна купити холодильну шафу з нержавіючої сталі, покриту полімерним напиленням. На відміну від побутових пристроїв професійні моделі мають великі об’єми. Доступні шафи, внутрішній об’єм яких сягає 2000 літрів.

холодильне обладнання

Корпус агрегату є металевою конструкцією з двох стінок, між якими прокладено термоізоляційний матеріал товщиною від 4 см до 10 см. Чим більший цей показник, тим стабільнішим буде мікроклімат всередині камери. Якщо Вам потрібна гідна холодильна шафа, пройдіть за посиланням https://torgoborud.com.ua/ua/Holodilni-shafi.html. В асортименті компанії «ТоргОборуд» представлено професійне обладнання для кухні від світових виробників.

Тип охолодження у холодильних шафах

Холодильне обладнання ефективно використовується для охолодження, зберігання та навіть заморожування різноманітних продуктів харчування. Досягається цей ефект за рахунок злагодженої роботи внутрішніх агрегатів та окремих вузлів. Крім відмінностей у компресорах, конденсаторах та електричних двигунах пристрою, відрізняються вони й за типом охолодження. У сучасних моделях використовується один із наступних методів підтримки мікроклімату всередині холодильника:

  1. статичний, у якому холодні маси повітря переміщаються всередині камери природним чином. Ключовим недоліком такого методу є те, що на верхній та нижній полиці спостерігається різна температура.
  2. динамічний, який забезпечує рівномірний розподіл холоду по всьому об’єму камери. Досягається за рахунок нагнітального вентилятора, який відповідає за циркуляцію. Різниці температури на полицях таких пристроїв бути не може, що і є основною перевагою цих моделей.

Різновиди холодильних шаф та їх відмінності

Існує безліч промислових холодильних агрегатів, які відрізняються за наступними параметрами:

1. Температурний режим:

  • універсальні – працюють у температурному діапазоні від -6°С до +6°С. Агрегати призначені для тимчасового зберігання продуктів, що швидко псуються.
  • низькотемпературні – здатні стабільно підтримувати температуру від -10°С до -30°С. У таких пристроях зберігають заздалегідь заморожені овочі, фрукти, м’ясо, рибу та напівфабрикати.
  • середньотемпературні – підтримують мікроклімат в діапазоні від -2°С до +15°С. Холодильник оптимальний для охолодження та тимчасового зберігання харчових продуктів та напоїв.

2. Конструктивні особливості:

  • з глухими дверима – актуальні для оснащення кухонь ресторанів, їдалень, виробничих цехів та складських приміщень. Сталева конструкція включає одну або дві двері, які забезпечують надійне збереження заданого температурного режиму. У каталозі «ТоргОборуд» представлені популярні холодильники відомих світових виробників.
  • зі скляними дверцятами – часто використовуються в точках роздрібної торгівлі, а також в кафе та супермаркетах. Холодильна шафа вітрина створена не тільки для зберігання продуктів, але і для їх вигідної демонстрації. Через прозорі дверцята покупцям видно вміст полиць, що полегшує процес вибору.
  • зі скляними розсувними дверима – незамінні для невеликих магазинчиків та закусочних. Як і попередня модель, використовуються для презентації напоїв, десертів та інших харчових продуктів.

Зараз професійне обладнання для ресторану виготовляють у всіх куточках світу, але найбільш популярними є наступні бренди: ТМ Juka (Україна), Hurakan (Китай), Brillis (Туреччина), Turbo air (США) та Liebherr (Німеччина).

You may also like...